1.

Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins

Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1
cullerada de trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de
llorer, 1 litre d’aigua, safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic
de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a
preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida
en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull,
abaixeu el foc i deixeu-ho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo
i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els
bolets i comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una
de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba.
Quan comence a enrossir-se, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el
sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i
incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta
perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts
més, l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament.

Entre els ingredients del sofregit hi ha…

 
 
 
 

2. De conformidad con la Ley 13/2017, de 8 de noviembre, de la Generalitat, del taxi de la
Comunitat Valenciana, (teniendo en cuenta la modificación introducida por Ley 27/2018, de 27
de diciembre, de medidas fiscales, de gestión administrativa y financiera y de organización de
la Generalitat), la antigüedad máxima de los vehículos, con carácter general, será de:

 
 
 
 

3.

Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins

Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1
cullerada de trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de
llorer, 1 litre d’aigua, safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic
de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a
preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida
en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull,
abaixeu el foc i deixeu-ho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo
i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els
bolets i comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una
de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba.
Quan comence a enrossir-se, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el
sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i
incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta
perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts
més, l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament.

Quan incorporem l’arròs al sobregit…

 
 
 
 

4. D’acord amb l’annex II…

ANNEX II – VALENCIÀ
Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins

Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1
cullerada de trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de
llorer, 1 litre d’aigua, safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic
de sucre, oli d’oliva i sal.

Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a
preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida
en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull,
abaixeu el foc i deixeu-ho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo
i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els
bolets i comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una
de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba.
Quan comence a enrossir-se, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el
sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i
incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta
perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts
més, l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament.

Pel que fa als bolets d’aquest plat…

 
 
 
 

5. Señala cuál es la mejor definición del término inglés “licence plate”:

 
 
 
 

6.

Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins
Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1
cullerada de trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de
llorer, 1 litre d’aigua, safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic
de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a
preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida
en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull,
abaixeu el foc i deixeu-ho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo
i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els
bolets i comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una
de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba.
Quan comence a enrossir-se, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el
sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i
incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta
perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts
més, l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament.

Per a preparar el caldo…

 
 
 
 

7.

PREGUNTAS ADICIONALES
(estas preguntas solo se valoran si es anulada alguna de las anteriores)

Según la Ley 13/2017, de 8 de noviembre, de la Generalitat, del taxi de la Comunitat
Valenciana…,

 
 
 
 

8. Señala cuál es el término correcto para referirse a una parada de taxi en inglaterra

 
 
 
 

9. Señala cuál es la mejor definición de la palabrá inglesa “customer”:

 
 
 
 

Pregunta 1 of 9

Comparte esta página