1.

ANNEX III
Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins
Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1 cullerada de
trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de llorer, 1 litre d’aigua,
safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a preparar el
caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida en dos o tres
trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull, abaixeu el foc i deixeuho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els bolets i
comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una de semblant amb
vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba. Quan comence a enrossirse, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el sofregit, afegiu pebre acabat de
moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i incorporeu
l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta perquè absorbisca
tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts més,
l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament

Pel que fa als bolets d’aquest plat…

 
 
 
 

2.

ANNEX III
Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins
Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1 cullerada de trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de llorer, 1 litre d’aigua, safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull, abaixeu el foc i deixeuho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els bolets i
comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba. Quan comence a enrossirse, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts més,
l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament

Quan incorporem l’arròs al sobregit…

 
 
 
 

3. De conformidad con la Orden 9/2017, de 17 de octubre, de la Conselleria de Vivienda, Obras
Públicas y Vertebración del Territorio, citada, el precio por hora de espera, en la tarifa ordinaria es de:

 
 
 
 

4.

ANNEX III
Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins
Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1 cullerada de
trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de llorer, 1 litre d’aigua,
safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull, abaixeu el foc i deixeuho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els bolets i
comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba. Quan comence a enrossirse, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts més,
l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament

Per a preparar el caldo…

 
 
 
 

5. Señala cuál es la expresión correcta en inglés para referirse a una parada de taxis.

 
 
 
 

6.

PREGUNTAS ADICIONALES
(estas preguntas solo se valoran si es anulada alguna de las anteriores)

De conformidad con la Orden 9/2017, de 17 de octubre, de la Conselleria de Vivienda, Obras
Públicas y Vertebración del Territorio, citada, el precio por hora de espera, en la tarifa especial es de:

 
 
 
 

7. Indica qué descripción es más correcta para la palabra inglesa “hearse”

 
 
 
 

8. ¿Qué palabra consideras que expresa mejor la siguiente definición “the money that you get
back when you pay more for something than it costs”?

 
 
 
 

9.

ANNEX III
Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

Arròs melós amb bolets i llagostins
Ingredients per a 4 comensals:
400 gr d’arròs bomba, 2 tomaques grans, 1 ceba, 2 grans d’all, bolets (100 g de fredolics i 1 cullerada de trompetes de la mort en pols o, si en teniu de fresques, millor encara), 1 fulla de llorer, 1 litre d’aigua, safrà en bri, pebre negre acabat de moldre, 1 rameta de romer, 1 pessic de sucre, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Renteu els llagostins, peleu-los i conserveu-ne la molla. Els caps i les pells els usarem per a preparar el caldo: per a fer-lo, poseu-los en una cassola amb l’aigua, mitja ceba pelada partida en dos o tres trossos, la fulla de llorer, un poc de pebre i sal. Una vegada que trenque el bull, abaixeu el foc i deixeuho coure cosa de 20 o 30 minuts. Retireu la fulla de llorer, coleu el caldo i reserveu-lo.
Piqueu la resta de la ceba, peleu i piqueu els grans d’all, ratlleu les tomaques, netegeu els bolets i
comenceu a fer el sofregit. Si teniu una cassola de test serà ideal; si no, useu-ne una de semblant amb vores un poc altes. Aboqueu a la cassola un bon raig d’oli i sofregiu la ceba. Quan comence a enrossirse, incorporeu l’all i, al cap d’uns minuts, la tomaca. Per a acabar el sofregit, afegiu pebre acabat de moldre, un pessic de sucre i sal.
Quan la tomaca es reduïsca un poc, incorporeu els bolets, ofegueu-los un parell de minuts i incorporeu l’arròs. El sofregiu un parell de minuts mentre el remeneu amb una cullera de fusta perquè absorbisca tots els sabors, i aboqueu el caldo, incorporeu el romer i el safrà en bri.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts i incorporeu els llagostins pelats. Quan passen tres minuts més,
l’arròs ha d’estar al punt i quedar encara un miqueta de caldo.
Apagueu el foc i serviu el plat immediatament

Entre els ingredients del sofregit hi ha…

 
 
 
 

Pregunta 1 of 9

Comparte esta página